Selecteer een pagina

Van wie krijg je therapie?

Mijn naam is Alexandra en ik geef persoonsgerichte psychosociale therapie. Bij deze vorm van therapie wordt er een veilige en vertrouwelijke omgeving geboden. Op deze plek kan je vrij praten over je problemen, zorgen, en wat je ervaart.

Ik zal je aanmoedigen je bewust te worden van gedachtepatronen die voorafgaan aan je handelen. Deze patronen kunnen je namelijk vasthouden in een probleem. Ook zal ik je begeleiden in het identificeren van je eigen waarden en behoeften. Hierdoor kan je beslissingen of stappen maken die dichter tot je staan.

Naast deze diepgaande, persoonlijke gesprekken kan ik waar nodig verschillende technieken en methoden inzetten, gericht op inzicht krijgen en houvast bieden binnen het veranderingsproces.  Deze vinden hun oorsprong uit bijvoorbeeld: de narratieve therapie, cognitieve gedragstherapie en positiviteitspsychologie. Ook focusing of een oefening gericht op uitdagingen via een ander perspectief bekijken, blijken zeer helpend te kunnen zijn.

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten op wat voor jou passend is in jouw situatie. Daarom maak ik gebruik van interventies die bewezen effectief kunnen zijn. Dit vergroot de kans op een positieve, evenwichtige en duurzame verandering.

Opleiding en scholing

Achtergrond

Ik werk al enige tijd binnen de hulpverlening en heb gewerkt bij verschillende instanties met diverse problematieken.

Naast mijn praktijk, ben ik ook werkzaam voor een instelling op het gebied van huiselijk geweld,  werk ik als vertrouwenspersoon binnen een organisatie en ben ik vrijwilliger bij een stichting voor mensen met angst en dwang.  

Opleidingen

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening. (HBO – SPH)
  • PsychosocialeTherapie ( i.o. post HBO- PST)
  • Trauma en gehechtheid (lichaamsgerichte therapie, post HBO)

Verdiepingen

  • Traumatherapie (TPM-Pastoraal)
  • Vroegkinderlijk trauma en PTSS
  • Emoties begrijpen en ermee omgaan (EFT)
  • Burn-out, een integrale visie
  • psychopathologie
  • eetbuien, emotie-eten en suikerverslaving

Veranderen betekent niet iemand anders worden, maar jezelf kunnen zijn.

Ik ben al een lange tijd geïnteresseerd in de filosofie / psychologie van de mens en het leven. De reden is misschien ook wel mijn eigen zoektocht geweest, in het omgaan met de moeilijkheden die op je pad kunnen komen en de impact die ze kunnen hebben op je leven.

Ik heb zelf ook te maken gehad met het doormaken van verlies, het loskomen van oude patronen en meer de balans vinden.

Ik geloof in het zelfhelende vermogen van de mens.

Als je de schillen van waar je mee worstelt afpelt en tot de kern komt, wordt er zoveel meer duidelijk! Daardoor worden de vervolgstappen ook beter zichtbaar.